Servicii de Asigurari de Boala si Accident

La cumpararea unei case, responsabilitatea financiara e o realitate lunara si nu ieftina. Totul e minunat atata timp cat suntem sanatosi si putem aduce bani in casa in fiecare luna. Asigurarea de boala si accident este importanta pentru linistea unei familii. Unii oameni au acoperire pentru boala si accident la serviciul unde lucreaza. Toata lumea cauta servicii cu ‘beneficii’ dar, uneori, daca ii intrebi ce beneficii au, nu stiu… 

Pentru asigurarea de boala si accident sunt reguli care sunt foarte clar facute in cartea cu beneficii de la servici. Fiecare companie are regulile ei si indiferent cate asigurari ai avea, in total se plateste doar o valoare maxima de 85 % din salariu. De aceea, o asigurare individuala de boala si accident poate fi necesara pentru o valoare mai mare sau mai mica, in functie de salariu, beneficiile primite de la serviciu si de cost care trebuie sa fie acceptabil pentru fiecare casa.

Costul pentru asigurarea de boala si accident este mai ridicat decat costul asigurarii de viata pentru ca posiblilitatea de a te imbolnavii sau accidenta in viata este mai mare decat posiblitatea de a muri in general. In particular, pentru femei costul este mai ridicat pentru asigurarea de boala si sanatate pentru ca traiesc mai mult decat barbatii. Drept urmare, costul de asigurare pe viata pentru femei este mai mic pentru ca riscul de a muri este mai mic si vice-versa pentru barbati.

Dar ce se intampla cu cei ce sunt proprietari de business si care sunt considerati ‘self-employed’? Ca si atunci cand doriti un imprumut de la banca, pentru aceasta categorie de lucratori, indiferent de tipul de meserie, trebuie sa dovediti banii castigati pe 3 ani in urma. De ce? Pentru ca asigurarea de boala si accident va ofera inlocuirea banilor care ii castigati in fiecare luna si in caz de boala sau accident nu-i mai puteti face… Compania doreste sa vada stabilitate in salariu real de inlocuit in caz de nevoie. Un exemplu foarte simplu, sofer pentru transport local de marfa, are fractura de mana sau picior si nu poate conduce masina. Poate business-ul respectiv sa reziste cateva luni fara sa piarda clienti? Poate rezista familia fara bani? Stress-ul creat de pierderea capacitatii de munca afecteaza relatia in familie, intre parteneri si chiar relatia cu copiii. Fara sanatate si bani nu le poti oferi stabilitatea de care au nevoie.

Pentru micile business-uri unde aveti nevoie de o asigurare similara cu WCB, vreau sa stiti ca sunt si alte optiuni. WCB va acopera pentru accident la locul de munca. Asigurarea de accident de care va vorbesc va da acoperire si acasa. WCB va acopera pana la varsta de 65 de ani, asigurarea individuala va da acoperire pana la 70 de ani daca vreti sa mai lucrati. In unele situatii trebuie sa aveti WCB, dar asigurarea individuala poate fi o aditie pentru acoperire maxima. Cu alte cuvinte, le puteti avea pe amandoua, sau puteti alege ce vreti, in functie de fiecare situatie.